Tatăl copiilor şi un al treilea frate, în vârstă de 2 ani, au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături. Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă.

Mama copiilor, dar şi o altă femeie, mai în vârstă, despre care se spune că este bunica micuților, sunt căutate sub dărâmături. Conform primelor informații, se pare că tragedia a fost provocată de o explozie la țeava de gaz.

O întreagă familie a ajuns, duminică, sub dărâmături. Nu a mai fost nimic de făcut pentru doi copii de patru și șase ani, dar tatăl (deși în stare critică) și celălalt fiu, de 2 ani, sunt în siguranță, fiind transportați la spital.

Pompierii intervin pentru a le găsi pe mama și pe bunica micuților. Un martor al tragediei a declarat că în momentul exploziei s-a auzit un zgomot puternic, la fel precum cel făcut de un avion supersonic.

Potrivit Il Mattino di Napoli, pompierii, carabinierii, poliția, protecția civilă și voluntarii sunt la fața locului și continuă să sape neîncetat. Salvatorii folosesc, de asemenea, sonde echipate cu camere video.

Explozia s-a produs la etajul al doilea

Potrivit primelor informații, explozia s-a produs la etajul al doilea, unde locuia bunica, în timp ce mama, tatăl și cei trei copii se aflau la etajul întâi. Băiețelul de doi ani, extras în viață de sub dărămâturi, are o fractură de femur și nu se află în stare gravă. Mai îngrijorătoare este situația tatălui, care se află în stare critică la secția de terapie intensivă pentru mari arși a spitalului Caldarelli, potrivit TG24 Sky.

Uimire și durere printre sutele de oameni care s-au adunat în fața clădirii încă de la primele ore ale dimineții. „A sunat ca bubuitura unui avion supersonic, dar ne-am dat seama că a fost o prăbușire abia când am văzut un nor de praf ridicându-se”, spune una dintre persoanele care au ajuns la fața locului imediat după tragedie.

Primarul din Saviano, Vincenzo Simonelli, prezent la fața locului încă de dimineață, este și el foarte afectat: „Salvatorii fac o treabă excelentă”, explică el.

FOTO: X/ Vigili del Fuoco

Urmărește-ne pe Google News