Procurorul DIICOT a comunicat statutul de martori celor doi jurnaliști și le-a prezentat, conform legii, plângerea lui Daniel Băluță. La ieșirea de la DIICOT, Cătălin Tolontan a spus că „nu pot vorbi despre conținutul discuțiilor sau al plângerii, dar pot spune că e o zi bună pentru publicul din România, pentru că oamenii pot vedea cum un primar, și politician deopotrivă, ne propune o țară în care relatările despre activitatea autorităților publice să fie socotite crime. Iar jurnaliștii care scriu merită pedepsiți pentru că ar fi organizați între ei să facă asta, crede Daniel Băluță”

Practic, primarul Băluță visează ca investigațiile de presă să fie scoase în afara legii.

Cătălin Tolontan, jurnalist:

Întrebat dacă are încredere în justiție, Cătălin Tolontan a spus că „da, avem încredere în justiție, întotdeauna am avut”.

Fără să ofere niciun nume de jurnaliști din cei reclamați sau pomeniți în plângerile primarului PSD, Tolontan a spus că „ținta atitudinii generale a primarului este ziaristica de investigație, în special publicațiile și televiziunile, cu formatele care fac emisiuni de investigație jurnalistică”.

Grupul vulnerabil al primarilor

Întrebat de ziariști și dacă primarul Daniel Băluță a mai făcut plângeri împotriva Libertatea, ziaristul a spus: „Da, despre faptele din acestea pot vorbi, pentru că sunt publice. Daniel Băluță a considerat că «acționăm concentrat», asta a fost expresia lui, împotriva sa și ne-a dat în judecată la Judecătoria Sectorului 2, unde a cerut să ștergem 7 articole. Apoi, ne-a reclamat la CNCD că l-am tratat discriminator ca primar, deși e greu de spus cum arată grupul vulnerabil al primarilor. Ambele plângeri se judecă”.

Jurnalistul a mai adăugat că ”în ultima vreme s-au înmulțit procesele împotriva presei și plângerile penale”.

„Încă doi colegi ai mei, printre care și colegul de investigație Răzvan Luțac, au fost audiați la poliție pentru plângeri penale. Jurnalismul de investigație deranjează”, a mai spus ziaristul de la Libertatea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News