Potrivit Agenţiei de Securitate a Israelului şi a Forţelor de Apărare a Israelului, cei doi sunt Ahmed Abu Ara şi Rafet Dawasi.

Partea israeliană susține că militanții uciși au fost implicaţi în planificarea unui atac în Valea Iordanului din Cisiordania, unde un bărbat israelian a fost omorât. Este vorba despre focuri de armă trase de palestinieni pe 11 august, o persoană fiind ucisă atunci și alta rănită.

În legătură cu acest incident, aripa militară a Hamas, Brigăzile Al-Qassam, a precizat că luptătorii săi din Cisiordania au ucis un soldat israelian şi că „s-au întors la bazele lor în siguranţă”.

Conform Hamas, a fost o răzbunare pentru lovitura Israelului asupra unei şcoli din orașul Gaza, unde se adăposteau palestinieni strămutați, atac în urma căruia cel puțin 90 de oameni au murit, potrivit serviciului de apărare civilă.

Brigăzile Al-Qassam au transmis după lovitura recentă din Cisiordania că deplâng moartea a doi luptători în urma unui atac israelian în Jenin.

Violențele din Cisiordania au luat amploare după izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas, pe 7 octombrie 2023, ceea ce riscă să ducă la extinderea conflictului la nivel regional.

În același timp, Israelul se confruntă cu perspectiva unui atac iminent al Iranului și grupărilor pe care le susține în Orientul Mijlociu după uciderea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, într-un atac în capitala iraniană Teheran. Lovitura a fost pusă pe seama Israelului, care nu a revendicat însă responsabilitatea. În plus, totul s-a întâmplat la mai puțin de o zi după ce Israelul a lansat un atac în suburbiile Beirutului, în urma căruia a fost ucis comandantul-şef al grupării Hezbollah, Fuad Shukr.

Foto: x.com/idfonline

Urmărește-ne pe Google News