Scandalul, desfășurat într-o clădire aflată la nici 500 de metri de Kremlin, a avut loc după ce soțul fondatorului companiei, Tatiana Bakalciuk, cu care se află în proces de divorț, și agenții lui de securitate, au încercat să intre în sediul central din Moscova.

În urma conflictului armat sunt 2 morți și 10 răniți. Persoanele decedate au fost identificate ca agenți de securitate.

Islambek Elmurziev, 28 de ani, este un luptător de MMA din Inguseția, promovat de comandantul Ramzan Kadîrov, pasionat de arte marțiale, iar Adam Almazov, 41 de an, ofițer în activitate, este comandant adjunct al batalionului de poliție antirevoltă Ahmat 1, care asigură protecția regimului de la Groznîi.

Printre răniți se numără campionul rus la karate Abubakar Mestoev din Ingușetia, campionul de box Rashid Kodzoev și campionul european și mondial de taekwondo Umar Ciciaev.

Ciciaev a fost legitimat la cluburile finanțate de Kadîrov, „Berkut” și „Ahmat”.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Serviciul de presă Wildberries a susținut cei care îl însoțeau pe Vladislav Bakalciuk au fost primii care au deschis focul.

Bărbatul insistă că împușcăturile au venit din interiorul clădirii. Potrivit acestuia, „ofițerii de poliție m-au însoțit la biroul Wildberries. Știam că provocările sunt posibile, așa că am contactat Ministerul Afacerilor Interne pentru a asigura securitatea”.

În total, aproximativ 30 de persoane au ajuns a poliție. Antreprenorul Vladislav Bakalciuk și alți 6 inculpați au fost acuzați în legătură cu împușcăturile.

Tatianei Bakalciuk, 48 de ani, fondatoarea Wildberries, este cea mai bogată femeie din Rusia, cu o avere estimată la 8,8 miliarde de dolari.

Cei doi soți se află în proces de divorț și se ceartă pe tema unei fuziuni între Wildberries și operatorul de publicitate Russ Outdoor.

Vladislav Bakalciuk, care deține 1% din Wildberries LLC, s-a opus acestei fuziuni dorite de oligarhul Suleiman Kerimov și supravegheate de președintele rus Vladimir Putin prin intermediul lui Maksim Oreșkin, adjunctul administrației prezidențiale.

Pe de altă parte, Kadîrov, un loial al liderului de la Kremlin, a declarat, în vară, că îl susține pe Vladislav Balaciuk „până la capăt”.

Urmărește-ne pe Google News