Botulismul este o afecţiune digestivă relativ rară, dar, totuşi, mai ales în sezonul cald, ne aşteptăm să avem astfel de cazuri. Cele două cazuri au venit la o diferenţă de o zi, de aproximativ o săptămână sunt internate. Din fericire, a fost situaţia cu o evoluţie bună”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Acesta a adăugat că, în momentul în care se confirmă botulismul, pacientul este bine să fie monitorizat într-o secţie de terapie intensivă.

„Există riscul să dezvolte complicaţii neurologice, să ajungă, de exemplu, la insuficienţă respiratorie severă cu instalare bruscă şi să evolueze chiar imprevizibil. În cazurile de faţă, evoluţia a fost bună, dar monitorizarea s-a făcut în terapie intensivă încă de la început”, a mai precizat medicul.

Potrivit acestuia, spitalele din România dispun de tratament de specialitate, iar serul trebui administrat cât mai repede pentru o evoluţie bună a pacientului.

„Eu cred că stocurile pentru fiecare spital de profil trebuie să existe. Nu intră în discuţie ca, în 2023, să nu ai posibilitatea de a administra, atunci când ai într-adevăr confirmarea sau în momentul în care e o suspiciune clară”, a mai adăugat medicul.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.