„Urmare a unor informaţii apărute în spaţiul online, postate pe o reţea de socializare, vă aducem la cunoştinţă următoarele: în data de 6 octombrie, DGPMB a declanşat cercetări conform art.385 Cod penal, pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale şi, respectiv, art.296 Cod penal – purtare abuzivă, faţă de doi poliţişti ce asigurau protecţia unei secţii de votare de pe raza Sectorului 5”, potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Cercetările au fost declanşate de un apel în sistem 112 şi, ulterior, de o plângere scrisă, formulate de un bărbat care a reclamat că poliţiştii ar fi făcut propagandă electorală şi l-ar fi jignit.

La faţa locului au fost efectuate verificări de către poliţişti ai Secţiei 17. „Din dispoziţia conducerii Poliţiei Capitalei, cei doi poliţişti ce efectuau serviciul la secţia de vot în cauză au fost retraşi şi înlocuiţi, precizează sursa citată.

Plângerea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 pentru a dispune măsurile ce se impun, au mai transmis autorităţile.

Românii cu drept de vot se prezintă sâmbătă, 6 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00 și duminică, 7 octombrie 2018, între orele 7,00 și 21,00, la referendumul pentru familie.

Cetățenii sunt chemați să se pronunțe dacă sunt de acord pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea „căsătoria liber consimțită între soți” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Cei care merg la vot vor putea răspunde cu DA sau NU. Pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale.

Numărul oficial al alegătorilor este de 18.278.496, astfel că pentru validarea referendumului trebuie să voteze 5.483.548 de români.

Citeşte şi: VIDEOREPORTAJ în localitatea Curcubeu, despre referendum şi homosexuali. «Spitale, nu! Şosele, nu! Bani nu ne dă?»

Urmărește-ne pe Google News