După cum a reieșit în hotărârea Curții Supreme, „structura a avut ca scop achiziționarea de tutun brut, prelucrarea acestuia și producerea de țigări, care erau apoi transportate în țările est-europene, unde erau vândute pe piața de contrabandă”.
În 2020, poliția financiară a confiscat o mare cantitate de tutun străin prelucrat în Capriano del Colle, un total de 57.450 de kilograme.
Era vorba despre o activitate ilegală care se desfășura în zona Brescia, printr-o firmă care avea documentația contabilă în Roncadelle și un depozit în Capriano del Colle. În depozit se mărunțea tutunul și se ambalau țigările. Ulterior, mașinile de producție au fost transferate în Isorella.
Din hotărârea Curții Supreme reiese că „dispozițiile pentru plata tutunului provin din conturi curente din Slovacia sau Ungaria”. Pe lângă fabricile de țigări din Italia și depozitele din Ungaria, unde se colecta tutunul prelucrat, structura avea mai multe firme create special pentru a desfășura operațiunile economice necesare vânzării tutunului și gestionării veniturilor din afacere.
Românii de 49 și 48 de ani sunt considerați capii rețelei. Printr-o hotărâre din 10 februarie 2023, Curtea de Apel din Brescia, în modificarea parțială a hotărârii primei instanțe, a stabilit pedepsele celor doi la patru ani și patru luni pentru bărbatul de 49 de ani și patru ani de închisoare pentru cel de 48 de ani.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro