Cinci infracțiuni de instigare la fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, două infracțiuni de abuz în serviciu în formă continuată, abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, toate aflate în concurs real sunt faptele pentru care este cercetat fostul adjunct al IPJ Galați.
Și fostul șef al Serviciului Investigații Criminale este cercetat pentru trei infractiuni de instigare la fals intelectual în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu în forma continuată, abuz în serviciu în formă continuată, pentru participaţia la infracţiunile de mai sus şi infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare şi neglijenţă în serviciu.
Fostul adjunct al şefului IPJ Galaţi este acuzat că, timp de patru ani, i-a determinat pe subordonaţii săi să completeze în fals centralizatoarele lunare.
„În fapt, s-a reţinut că în perioada 2015-2018, timp de patru ani, acesta a determinat direct şi prin intermediul şefului S.I.C., pe subordonaţii săi, să completeze în fals centralizatoarele lunare, prin consemnarea ca fiind compensate cu timp liber în termenul legal de 60 de zile, a orelor suplimentare lucrate de către poliţiştii S.I.C. în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, deşi aceste ore fie nu s-au compensat cu timp liber corespunzător şi nu au existat rapoarte de libere în acest sens, fie s-au recuperat prin timp liber acordat peste termenul prevăzut de lege, de 60 de zile, în mod profund ilegal. Ulterior, a aprobat aceste centralizatoare lunare, care au fost înaintate Serviciului Financiar al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, în vederea plăţii acestor ore cu 75% şi nu cu 175%, contrar legii şi Ordinului M.A.I. nr. 4/2015, diferenţa de 100% reprezentând prejudiciu în dauna fiecărui poliţist”, se arată în comunicatul Parchetului.
În aceeaşi perioadă, Daniel Miron a aprobat în mod ilegal rapoartele poliţiştilor S.I.C. de compensare cu timp liber peste 60 de zile a orelor suplimentare efectuate şi a diminuat, contrar legii, sporul ce trebuia plătit pentru astfel de situaţii, cu diferenţa de 100%, cauzând prejudicierea acestora.
Cei doi se află sub control judiciar pentru 60 de zile, reușind, după două contestații, să își recâștige dreptul de a-și exercita profesia, lucru interzis inițial de Parchet, prin ordonanța prin care a instituit măsura restrictivă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
User șters • 18.06.2022, 00:30
Nu inteleg de ce politistii nu primesc mai multi bani ca salariu ca nu mai fie ispititi sa incalce legea. Eu nu as vrea sa stau in intersectii, sa alerg dupa hoti etc. Cine o face, ar trebui bine recompensat. Daca statul ar exista ca gandire, ar investi in astfel de meserii, care conteaza pentru societate, nu in mascarici zdranganitori de estrada.