„Vulpea (Constantin Nikitenko) a condus la Mariupol un detașament de trupe blindate și a tras în oameni pentru distracție. Îngheț, Nikolai Kușci, este autorul canalului de Telegram Dance-Kill. A împușcat pușcașii marini ruși capturați, a batjocorit cadavre”, a scris Steșin.

Mesaje despre intenția oficialilor din RPD de a-i împușca pe cei doi militari din Batalionul Azov au apărut la sfârșitul lunii iunie. Tribunalul din Donețk, scrie și ediția în limba rusă a revistei Life, i-a găsit pe amândoi vinovați de comiterea crimelor de război, executarea prizonierilor de război ruși și a civililor, în Donbas. „Prin verdictul instanței, îi așteaptă moartea”, scrie Life.

Pe 8 iulie, RPD a anunțat un moratoriu temporar asupra pedepsei cu moartea, care era cuprinsă în Codul Executiv Penal care a intrat în vigoare cu o săptămână mai devreme.

În iunie, RPD i-a condamnat la moarte pe britanicii Sean Pinner și Aiden Eslin și pe marocanul Brahim Saadoun, care au servit în armata ucraineană, găsindu-i vinovați de mercenarism și „preluare forțată a puterii”.

Mulți luptători Azov au căzut în captivitate în Rusia la mijlocul lunii mai, după ce au părăsit uzina Azovstal din Mariupol, unde se apăraseră de atacurile armatei ruse mai multe săptămâni. În total, 2.500 de soldați din Azovstal au fost capturați.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News