UPDATE 20:00. Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a precizat, la Digi24, că turiștii au fugit de ursoaică și s-au rănit în sârmă ghimpată după ce au sărit un gard.

Edilul a precizat că a vorbit cu unul dintre turiști și acesta i-a povestit că ursoaica și puiul ei s-au speriat de petardele aruncate de alți oameni. Atunci ursoaica s-a speriat și a luat-o la fugă spre oameni.

Autoritățile au reușit să identifice animalele, fiind vorba despre o ursoaică cu doi pui, și au decis relocarea lor, a anunţat city managerul staţiunii, Marian Panait.

Turiştii atacaţi sunt în afara oricărui pericol. Cadrele medicale le tratează rănile suferite la nivelul membrelor, iar apoi vor fi ţinuţi sub supraveghere medicală.


Starea de sănătate a celor doi turiști a fost evaluată de un echipaj SMURD sosit la fața locului. Ei au fost transportați, în stare conștientă, la Spitalul Sinaia.

În urma incidentului, autorităţile locale au convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi o comisie care analizează astfel de cazuri, a anunţat city managerul staţiunii Sinaia, Marian Panait, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News