„Astăzi 06 iulie a.c., în jurul orei 16:30, în timp ce se aflau în efectuarea unei acţiuni silvice în colaborare cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poienile de Sub Munte în zona împădurită Luhei-Rica-Socolău (zonă aflată lângă frontiera cu Ucraiana), patru subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Pintea Viteazul” Maramureş au observat în pădure doi bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în proximitatea frontierei”, a transmis Jandarmeria Maramureş, citată de news.ro.

Oamenii legii i-au legitimat pe cei doi și au vorbit cu ei în engleză, iar din discuțiile avute a reieşit că cei doi au 34 și 39 de ani și voiau să ajungă la Poliţia de Frontieră pentru a cere statului român o formă de protecţie. 

„Cei doi bărbaţi au mărturisit că au plecat din Ucraina pentru a fugi de război, se află pe drum de mai bine de 15 zile şi că au parcurs până aici peste 80 de kilometri”, a mai transmis Jandarmeria.

Cei doi au fost predaţi poliţiştilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de Sub Munte.

Din punct de vedere legal, situația din Ucraina este clară. După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, țara condusă de Volodimir Zelenski a impus restricții privind ieșirea din țară a bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, apți medical pentru serviciul militar. În acest moment, în Ucraina este în vigoare legea marțială.

Urmărește-ne pe Google News