„Viaţa şi, mai ales, posteritatea Doinei Cornea, trebuie văzută la scara istoriei naţionale. În acelaşi timp, modul în care şi-a transformat viaţa în destin o fac să fie acel model moral de care societatea noastră are nevoie. Istoria recentă a României, după aproape 30 de ani, este o colecţie de adevăruri contrafăcute, manipulări şi minciuni, iar societatea românească este într-o derivă morală aproape totală, promovează false valori şi respinge adevăratele valori”, a declarat fostul preşedinte Emil Constantinescu, citat de Agerpres.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Doinei Cornea a fost depus luni dimineaţă în Foaierul Casei Universitarilor, catafalcul fiind străjuit tot timpul slujbei de patru militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.
După slujba religioasă oficiată de episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, cortegiul funerar a însoţit sicriul Doinei Cornea în Cimitirul Central din Cluj-Napoca, unde în jurul orei 15,00 a avut loc înmormântarea cu onoruri militare, fiind trase trei salve de pistol mitralieră.
La înmormântare s-au mai aflat europarlamentarul Laszlo Tokes, filosoful Gabriel Liiceanu, istoricul Marius Oprea, fostul senator Peter Eckstein-Kovacs, dar şi profesori şi reprezentanţi ai mediului academic.
Doina Cornea ar fi împlinit 89 de ani în această lună. În anul 2000, a fost distinsă cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce.
Citește și: Premiu de 3500 de lei pentru elevii olimpici și 1500 lei pentru profesori. Unde se aplică inițiativa unui primar pentru educație
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro