Acesta este urmat de către domeniile naval și aeronautic, unde media salarială este chiar mai mare, de 12.000 de lei pe lună, conform datelor.
Top 5 este încheiat de:
- Retail – în medie 6.000 de lei pe lună;
- Turism/HoReCa – în medie 7.000 de lei pe lună;
- Industrie – în medie 8.000 de lei pe lună.
„Deși salariile sunt peste media din România, este important ca persoanele dornice să se relocheze să țină cont și de cheltuielile pentru locuință, alimente sau transport, care sunt mult mai mari, în unele cazuri, față de cele din țară”, avertizează Raluca Dumitra, șefa de marketing a eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară.
Aceasta spune că există oferte de joburi și cu salarii mai mari de atât, dar și cu salarii mai mici, în funcție de rol, experiență, țară, oraș sau dimensiunea companiei.
„Pe parcursul anului trecut, au existat luni în care companiile din afară au avut o ofertă generoasă de anunțuri, totuși, numărul de joburi în străinătate a intrat într-un picaj abrupt încă din 2020, iar de atunci nu a mai reușit să-și revină. Și aplicările pentru joburi în afară în 2023 au un procentaj cu 36% mai scăzut ca-n 2019. Însă interesul candidaților pentru ele, totuși, înregistrează o dinamică ușor ascendentă în ultimii 2 ani”, mai arată Raluca Dumitra.
22.000 de locuri de muncă, pe eJobs
În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 22.000 de locuri de muncă în România și în străinătate.
Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor introduse de utilizatorii săi. Până în prezent peste 700.000 de specialiști și-au introdus veniturile.
Trustul de presă Ringier, care publică ziarul Libertatea, deține și platforma eJobs.