„De astăzi miza cea mai mare este ca în septembrie această ţară să aleagă un preşedinte de dreapta. Nu există o miză mai mare. Mă doare să văd că propriul meu partid, USR, a luat un scor care nu se ridică la ambiţiile noastre, la potenţialul pe care îl au USR şi Alianţa Dreapta Unită. De aceea, cred că decizia preşedintelui Drulă de a convoca un congres pentru a alege un nou lider este o decizie asumată şi corectă. Îl felicit pentru o muncă dificilă pe care a dus-o împotriva sistemului, pe care a dus-o în ultimele luni şi sunt sigur că vom găsi formula pentru a merge înaine”, a declarat Dominic Fritz într-o conferință de presă, potrivit news.ro.
El a adăugat că nu vrea funcții în statul român deocamdată. „Eu nu voi candida la nicio funcţie în stat în acest an, dar nici nu pot să stau pasibil într-o situaţie foarte dificilă pentru USR, un partid în care cred, de care România are nevoie şi de asta sunt profund convins”, a spus Fritz.
Edilul USR a precizat că dă curs variantei lansate de Cătălin Drulă, președintele demisionar al partidului.
„După nu mult timp de gândire, o să îmi asum o candidatură pentru preşedinţia partidului USR la următorul congres. Voi propune o nouă conducere colectivă cu mine ca preşedinte şi, dacă voi primi susţinerea colegilor pentru această misiune grea, dar frumoasă, o voi accepta”, a afirmat Fritz, care a câștigat un nou mandat de primar în Timișoara.
Demisionarul Drulă l-a propus pe Fritz la șefia USR
Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 10 iunie, că își dă demisia din funcţia de preşedinte al partidului, după aproape doi ani, în urma alegerilor din 9 iunie. El a spus că un posibil succesor ar putea fi chiar primarul din Timișoara. „Mă gândesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte”, a afirmat Drulă care l-a caracterizat pe Fritz drept „cel mai legitim candidat” pentru șefia partidului.
Drulă va mai rămâne președinte până când se vor organiza alegerile în partid pentru desemnarea succesorului.
La alegerile europarlamentare din 9 iunie, USR (Cătălin Drulă) a format Alianța Dreapta Unită împreună cu Forța Dreptei (Ludovic Orban) și PMP (Eugen Tomac), dar rezultatele au fost mult sub așteptări, procentul după exit poll-uri fiind de 11%. Alianța PSD-PNL a fost votată de 54% dintre români, AUR a primit 14% și a ieșit pe locul 2, dar partidul lui George Simion a depășit Dreapta Unită, care a ieșit pe locul 3, potrivit datelor exit-poll CURS-Avangarde.
În plus, potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor locale, USR a pierdut cele două sectoare din București unde avea primari, adică Sectorul 1 (Clotilde Armand) și Sectorul 2 (Radu Mihaiu), dar și Primăria Brașov (Allen Coliban).
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Basarab1948 • 11.06.2024, 09:48
Pai da!Și daca nu e Barna,e Fritz și daca nu e Fritz, e Armand(Clotilde)!Geto-daci d-ai noștri!Ca și alde Johannis,ca și Orban(Ludovic),ca și Boc(Bakk),ca și Dâncu(Danco),ca și Simonnis(Alfred)!Ce-o fi asta?Internaționala a III-a-(neo)Komintern?Nu!„Globalism”!
radumatei • 11.06.2024, 09:07
Pot să accept că Fritz, străin fiind, nu cunoaște subtilitățile limbii române. Dar ca un jurnalist să preia tale quale o greșeală de exprimare, fără s-o amendeze sau măcar s-o noteze ca atare, e inacceptabil! Fritz a vrut să zică „pasiv” sau „impasibil” și i-a ieșit „pasibil”.Domnilor jurnaliști, până să le dați cititorilor lecții de „wokeism” și de corectitudine politică, mai bine luați domniile voastre niște lecții de limba română.