Ziua a fost numită ca ,,una dintre cele mai întunecate zile din întreaga istorie, cu o comemorare pentru victime și ostatici la complexul său de golf din Miami, luni seară. A transformat rapid evenimentul într-un atac față de Kamala Harris.

Acesta a repetat și o afirmație anterioară, conform căreia atacul asupra Israelului nu ar fi avut loc dacă el ar fi fost încă la Casa Albă.

Kamala Harris și Joe Biden, învinovățiți de Trump

El i-a învinovățit pe Kamala Harris și Joe Biden pentru „slăbiciunea” care, a spus el, le-a oferit încredere celor din Hamas să lanseze atacul. Candidatul republican la președinție le-a spus celor aproape 300 de susținători prezenți, majoritatea din comunitatea evreiască, că un val de sentimente anti-Israel, care a cuprins SUA și restul lumii, ar putea fi atribuit administrației lor.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

,,Aproape la fel de șocant ca ziua de 7 octombrie în sine este izbucnirea antisemitismului pe care toți l-am văzut după aceea”, a spus el.

„Ura împotriva evreilor a revenit… și mai ales în rândurile Partidului Democrat. Partidul Republican nu a fost infectat de această boală oribilă și nu va fi atâta timp cât sunt eu la conducere”.

Atacurile au reprezentat „un moment în istoria îngrozitoare”, a spus el.

„Părea ca și cum porțile iadului s-ar fi deschis și ar fi eliberat ororile lor în lume. Nu ne-am fi gândit niciodată că vom vedea așa ceva… și multe dintre acestea au legătură cu conducerea acestei țări” .

Donald Trump a spus că va restabili apropierea cu Israelul

După ce a afirmat că atacurile nu s-ar fi produs dacă ar fi fost ales pentru un al doilea mandat, Donald Trump a spus că va restabili apropierea cu Israelul, despre care a insistat că SUA au pierdut-o, în ciuda faptului că Harris și Biden și-au exprimat amândoi sprijinul pentru dreptul Israelului de a se apăra.

„Dacă, și când, vor spune, când voi fi președinte, SUA vor fi din nou mai puternice și mai apropiate de Israel decât au fost vreodată. Dar trebuie să câștigăm alegerile”, a spus el.

„Ceea ce este necesar mai mult ca niciodată este o conducere americană de neclintit. Zorii unui nou Orient Mijlociu mai armonios sunt, în sfârșit, la îndemâna noastră. Nu voi permite ca statul evreu să fie amenințat cu distrugerea.

Nu voi permite un alt Holocaust al poporului evreu. Nu voi permite ca un jihad să fie purtat împotriva Americii sau a aliaților noștri și voi susține dreptul Israelului de a câștiga războiul său”.

Urmărește-ne pe Google News