Arestarea lui Warren Jones a avut loc pe 1 august, dar jurnaliștii americani au obținut acum documente judiciare, în urma cărora toată povestea a ieșit la suprafață.

Bărbatul de 64 de ani a dat cel puțin nouă telefoane la domiciliul lui Donald Trump din Mar-a-Lago. În toate apelurile a proferat ameninţări, susțin documentele judiciare.

„Căutaţi-l pe Donald Trump. Vin mâine la Bedminster (n.red. – terenul de golf al lui Donald Trump din New Jersey). Îl voi găsi personal şi-l voi omorî”, a declarat Warren centralei de la reşedinţa din Florida a fostului președinte american.

Warren Jones nu s-a oprit aici, iar anchetatorii au obținut dovezi și din mediul online. Suspectul a avut mai multe mesaje dure pe pagina personală de Facebook îndreptate către Donald Trump.

Warren Jones părea confuz și „paranoic”

Warren Jones a fost inculpat pe 20 august la un tribunal federal din Idaho, iar procesul o să înceapă pe 28 octombrie. Un agent al Secret Service a declarat sub jurământ că Warren Jones a făcut declaraţii confuze şi părea „paranoic”.

Suspectul ar fi spus că nu avea intenția să-l ucidă pe Donald Trump. Doar că „nu-l va lăsa” pe Trump să redevină preşedinte.

Aceste tentative de asasinat au dat naștere unor discuții ample între echipele celor doi candidați la Casa Albă.

În timp ce democrații susțin că nu sunt de acord cu violența, echipa lui Donald Trump consideră că tocmai această „retorică a urii” stă la baza acestor evenimente scurse în ultima vreme în viața lui Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News