La o conferință de presă din New York, trei femei au vorbit despre acuzațiile de hărțuire sexuală la adresa lui Donald Trump. Ele au spus că au fost pipărite, sărutate cu forța sau umiliate. Jessica Leeds, Samantha Holvey și Rachel Crooks au făcut aceste acuzații și în timpul campaniei electorale din SUA, însă acum au cerut deschiderea unei anchete.
Conferința de presă a fost organizată de Brave New Films, care a lansat în urmă cu o lună documentarul „16 Women and Donald Trump” (în trad. 16 femei și Donald Trump), despre acuzațiile de hărțuire sexuală pe care femeile le-au făcut la adresa liderului de la Casa Albă.
Cele trei femei, cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani, au deschis din nou acest subiect. Rachel Crooks, care avea 22 de ani în 2005, a povestit că miliardarul a sărutat-o pe gură fără acordul ei pe când lucra ca recepționer la Trump Tower. Ea a explicat că s-a simțit „puțin amenințată”, ca și „nu ar fi avut de ales”.
Jessica Leeds l-a acuzat pe Trump că a atins-o fără consimțământul ei într-un avion în anii ’70. „Avea mâinile peste tot, m-a sărutat și m-a pipăit”, a mărturisit ea. Samantha Holvey, care a participat la concursul de frumusețe Miss USA, a declarat că Donald Trump, care s-a întâlnit cu participantele în culise, le-a privit obraznic, ca și cum ar fi fost „o bucată de carne”.
„Așadar, le cer membrilor Congresului să lase deoparte afilierea lor politică și să ancheteze comportamentul sexual inadecvat al domnului Trump”, a declarat Rachel Crooks.
Acuzațiile au fost catalogate de Casa Albă drept „false”. Totodată, Donald Trump a respins aceste acuzații anul trecut, când a amenințat femeile că le va da în judecată. El nu a făcut acest lucru, iar acuzațiile nu au dispărut. De altfel, într-o înregistrare din 2005, el se lăuda cum pipăie femeile, pentru că „atunci când ești vedetă, te lasă să faci orice”.
Acuzațiile de hărțuire sexuală la adresa președintelui american revin în centrul atenției după o perioadă în care Hollywoodul a fost dominat de un scandal similar. Zeci de femei l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de hărțuire, iar apoi s-a născut și mișcarea #metoo, un hashtag folosit de femeile din întreaga lume pentru a-și spune experiențele traumatizante.
De altfel, revista Time a oferit titlul de Personalitatea anului 2017 mișcării #MeToo și tuturor femeilor care au avut curajul să rupă tăcerea pe rețelele de socializare despre agresiunea sexuală și hărțuirile la care au fost supuse.
Citește și: VIDEO/,,Români până la moarte”, episodul 1. Când n-ai bani, viața încape într-o urnă. Povestea lui Edy