„În multe cazuri, aș fi de acord cu unele dintre politicile sale. Dar din nou, este un lucru foarte periculos să ai persoana greșită aleasă în funcții înalte”, a declarat John Kelly.

Trump este „cu siguranță un autocrat”, „admiră dictatorii” și îndeplinește definiția unui fascist, a spus fostul general în interviu.

„Ei bine, uitându-ne la definiția fascismului: este o ideologie și o mișcare politică de extremă-dreapta, ultranaționalistă, autoritară, caracterizată de un lider dictatorial, autocrație centralizată, militarism, suprimarea forțată a opoziției, credința într-o ierarhie socială naturală”, a spus John Kelly, care a fost șef de cabinet al lui Donald Trump din iulie 2017 până în ianuarie 2019.

Kelly a continuat spunând că Trump „nu a acceptat niciodată faptul că nu a fost cel mai puternic om din lume – și prin putere, mă refer la capacitatea de a face orice și-a dorit, oricând a vrut”.

Kelly a adăugat că se simte obligat să vorbească din cauza declarațiilor recente ale lui Trump că va folosi armata împotriva oponenților săi politici interni.

Într-un comentariu făcut marți, Kelly a mărturisit pentru „The Atlantic” că Trump i-a spus odată că și-ar dori să se comporte precum „generalii germani”, despre care a clarificat mai târziu că însemnă în mod concret „generalii lui Hitler”.

Directorul de comunicații al campaniei Trump, Steven Cheung, a declarat că John Kelly s-a „folosit total cu aceste povești dezmințite pe care le-a inventat pentru că nu și-a servit bine președintele”.

Purtătorul de cuvânt al lui Harris, Ian Sams, a transmis după raportul The Atlantic că „oamenii care îl cunosc cel mai bine ne spun că Trump este dezlănțuit și urmărește o putere necontrolată care ne-ar pune pe toți în pericol”.

Preşedintele american Joe Biden a declarat, marţi, că republicanul Donald Trump este o ameninţare la adresa democraţiei şi ar trebui să fie închis „din punct de vedere politic”.

Cu 15 zile înaintea alegerilor prezidenţiale americane, într-o campanie pe un ton zilnic tot mai virulent, sondajele nu-i departajează pe cei doi candidați, Kamala Harris şi Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News