Fostul președinte al SUA a înlocuit sacoul cu un șorț. Întâmplarea a avut loc la un restaurant din Pennsylvania, în timpul vizitei sale efectuate duminică, 20 octombrie, în Keystone. Donald Trump a fost însărcinat cu prăjirea cartofilor și servirea clienților prin fereastra Drive-Thru.

Restaurantul a fost închis pentru acest eveniment.

De menționat este faptul că vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a dezvăluit în timpul primei campanii electorale pentru președinție că a lucrat în trecut la acest lanț de fast-food, ocupându-se chiar de stația de prepare a cartofilor.

Ulterior, acest fapt a jucat un rol central în povestea sa privind apartenența la clasa de mijloc, devenind un element-cheie al discursului său în fața electoratului, în calitate de candidată a Partidului Democrat la președinție.

Donald Trump a acuzat-o, atât în interviuri, cât și pe parcursul campaniei, că a inventat acest lucru. Fostul președinte american nu a prezentat dovezi care să sprijine acuzațiile sale. Prezența sa la restaurant reprezintă o ultimă încercare de a pune la îndoială trecutul profesional al contracandidatei. 

„Caut un loc de muncă”

„Caut un loc de muncă”, i-a transmis Trump duminică celui care se ocupă de administrarea McDonalds din Feasterville-Trevose. „Întotdeauna am vrut să lucrez la McDonalds, dar nu am făcut-o niciodată. Candidez împotriva cuiva care a spus că a făcut-o, dar s-a dovedit a fi o poveste complet falsă”, a mai precizat candidatul republican la președinția SUA.

Deși i-au fost cerute dovezi privind perioada lucrată la acest lanț de fast-food, Kamala Harris nu a pus la dispoziție documente care să ateste acest lucru.

Conform unui oficial de campanie, Kamala Harris a lucrat la un McDonalds din Alameda, California, în vara anului 1983, pe vremea când studia la Universitatea Howard din Washington.

Aceasta a fost casier și s-a ocupat, de asemenea, și de stația de  prepare a cartofilor și înghețată, conform oficialului.

Kamala Harris a vorbit, la începutul anului în curs, despre locul său de muncă la McDonalds în cadrul talk-show-ului găzduit de Drew Barrymore. 

„Am făcut cartofi prăjiți. Apoi am fost casieră”, a declarat ea.

„Vi-l puteți imagina pe Donald Trump lucrând la un McDonalds?”

În urmă cu 5 ani, în calitate de candidat la Președinția SUA, actuala vicepreședintă a precizat că a lucrat la acest lanț de fast-food în timp ce s-a alăturat angajaților McDonalds aflați în grevă.

Perioada în care a fost angajată la McDonalds a fost în repetate rânduri pomenită pe scena Convenției Naționale Democrate din această vară, când aliații ei au făcut o comparație între educația acesteia și rădăcinile din clasa superioară ale lui Trump.

Fostul președinte Bill Clinton a afirmat în glumă că Harris „va doborî recordul meu de președinte care a petrecut cel mai mult timp la McDonalds”.

„Vi-l puteți imagina pe Donald Trump lucrând la un McDonalds?”, a declarat contracandidatul lui Harris, Tim Walz, guvernator de Minnesota. „Nu ar putea să pornească blestematul ăla de aparat McFlurry nici dacă l-ar costa ceva”.

Urmărește-ne pe Google News