Fostul preşedinte al SUA, aflat în cursă pentru un nou mandat la Casa Albă, estimează că Fâşia Gaza – bombardată de un an de Israel în urma atacului Hamas – are potenţialul să fie „chiar mai bună ca Monaco” după reconstrucție.

„Ăsta ar putea să fie cel mai bun loc, cu vremea sa, apa, totul, clima… Ar putea să fie magnifică. Cred că ar putea să fie chiar mai bună ca Monaco”, a declarat Trump, referindu-se la bogatul principat de la Coasta de Azur.

„O spun de ani de zile. Ar putea să fie cel mai bun lucru în Orientul Mijlociu”, a insistat el, precizând că a fost la faţa locului „înainte de atacuri”.

Rememorând vizita, Trump a spus: „Uau, uitaţi-vă la asta, au terenuri la ocean (…) şi n-au profitat niciodată de ele”. Apoi s-a corectat imediat şi a precizat că „nu, nu există ocean”, pentru că Fâşia Gaza este situată pe țărmul Mării Mediterane.

Candidatul republican la Casa Albă nu a evocat însă criza umanitară din enclava palestiniană şi nici bilanţul victimelor din rândul palestinienilor. În schimb, el a pozat într-un susținător al Israelului, după ce în ultimele luni susținuse că „nu este sigur că adoră felul” în care armata israeliană îşi desfăşoară ofensiva din Fâșia Gaza.

Fostul preşedinte al Statelor Unite a mai vorbit despre „filmulețe cu imobile care se surpă” şi a apreciat că Israelul este „pe cale să piardă total războiul comunicării”.

Urmărește-ne pe Google News