În contextul în care următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară, din 2028, va avea loc la Los Angeles, Donald Trump a fost întrebat ce fel de ceremonie și-ar dori să vadă atunci, dacă va fi președintele Statelor Unite.

„Nu vom avea Cina cea de Taină aşa cum au făcut ei zilele trecute”, a spus Trump.

În scena care a creat controverse, provocând indignarea Bisericii Catolice şi a dreptei religioase din America, au apărut drag queens, un model transsexual şi un personaj care l-a întruchipat pe Dionysos, zeul grec al vinului.

La două zile de la ceremonia de deschidere, organizatorii Jocurilor Olimpice au prezentat scuze catolicilor și altor grupuri creștine care au fost consternate de momentul pus în scenă la Paris.

„În mod clar, nu a existat niciodată o intenție de a arăta lipsă de respect față de orice grup religios. (Ceremonia de deschidere) a încercat să celebreze toleranța comunității”, a declarat purtătoarea de cuvânt a JO 2024 de la Paris, Anne Descamps.

„Am vrut să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am vrut să includem pe toată lumea, atât de simplu”, a spus, la rândul său, directorul artistic Thomas Jolly, cel care a gândit întreaga ceremonie.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News