Fostul președinte american a numit personajul interpretat de Anthony Hopkins în „Tăcerea mieilor” un „om minunat”, făcând o nouă paralelă cu imigranții și condamnând în același timp „oamenii care sunt eliberați în țara noastră și pe care nu îi dorim”, intensificându-și retorica anti-imigranți care a devenit un pilon al comentariilor sale de campanie.

„A văzut cineva Tăcerea mieilor? Regretatul, marele Hannibal Lecter este un om minunat. De multe ori avea un prieten la cină. Vă amintiți ultima scenă? Scuzați-mă, sunt pe cale să am un prieten la cină. Felicitări regretatului mare Hannibal Lecter. Avem oameni care sunt eliberați în țara noastră pe care nu îi dorim în țara noastră și vin complet necontrolați, total necontrolați”, a spus Trump, care își dorește al doilea mandat la Casa Albă, cu referire la imigranți.

„Sunt oameni duri, în multe cazuri din închisori, din penitenciare, din instituții de boli mintale, aziluri de nebuni. Știți, azilurile de nebuni sunt chestii de genul «Tăcerea mieilor»”, a adăugat el despre migranții care intră ilegal în SUA.

Trump i-a dezumanizat apoi și mai mult pe migranți, comparând limbile lor cu limbile de pe Marte, lucru făcut și în martie. „Nici măcar nu avem profesori pentru unele dintre aceste limbi. Cine ar putea crede asta? Avem limbi care provin de pe planeta Marte? Nimeni, nimeni nu știe cum să le vorbească”, a spus Trump.

În filmul lansat în 1991, Hannibal Lecter este un criminal în serie și un canibal. Nu este prima dată când Trump invocă filmul „Tăcerea mieilor” și pe Hannibal Lecter. El a făcut același lucru în martie, când a vorbit despre imigranți, dar și într-un discurs din New Hampshire în ianuarie.

De asemenea, Trump a pretins că nu mai există sport în orașele care au cunoscut afluxuri de migranți, lucru care este fals. „Avem copii care nu mai merg la școală. Îi dau afară din parc. Nu mai există Little Leagues, nu mai există sporturi, nu mai există viață în New York și în atât de multe alte orașe”, a susținut el.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite vor avea loc în noiembrie și se vor înfrunta actualul președinte Joe Biden și fostul șef de stat Donald Trump.

Urmărește-ne pe Google News