Într-o discuție telefonică avută cu CNN, la câteva minute după ce Joe Biden și-a anunțat retragerea, Donald Trump l-a descris pe președintele democrat în exercițiu drept „de departe cel mai prost președinte din istoria țării noastre”.

Deși nu se știe acum cine va fi candidatul democrat la președinție, Trump a susținut că el crede că vicepreședinta Kamala Harris va fi mai ușor de învins decât ar fi fost Biden.

Ulterior, candidatul Partidului Republican la alegerile din 5 noiembrie a transmis pe rețeaua sa socială, Truth Social, că Joe Biden „nu era potrivit să candideze la preşedinţie” și că „toți cei din jurul său, inclusiv medicul său și mass-media, știau că nu este capabil să fie președinte”.

„Necinstitul Joe Biden nu a fost potrivit pentru a candida la președinție și cu siguranță nu este potrivit pentru a servi (n.red. țara), și nu a fost niciodată! El a ajuns în funcția de președinte doar prin minciuni, știri false”, a scris Donald Trump.

„Toți cei din jurul său, inclusiv medicul său și mass-media, știau că nu este capabil să fie președinte, și nu a fost. Și acum, uite ce a făcut țării noastre, cu milioane de oameni care vin peste granița noastră, total necontrolat și neavizat, mulți din închisori, instituții mintale, și un număr record de teroriști. Vom suferi foarte mult din cauza președinției sale, dar vom remedia daunele pe care le-a făcut foarte repede. Faceți America măreață din nou”, a mai scris fostul președinte al SUA.

Președintele democrat american Joe Biden a anunțat duminică, 21 iulie, pe fosta rețea Twitter, că a decis să se retragă din cursa pentru Casa Albă fiindcă „este în interesul partidului meu și al țării”, după o perioadă îndelungată în care a fost contestat pe motive legate de starea de sănătate fizică și mintală. Decizia a venit cu patru luni înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. El a anunțat că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă în locul său.

Urmărește-ne pe Google News