„Vom organiza expulzări în masă”, a spus candidatul republican la președinția SUA într-o conferinţă de presă, afirmând că ignoră faptul că mulţi dintre migranţi au un permis de şedere.

În contextul declarațiilor controversate ale lui Donald Trump, oficialii din orașul Springfield, unde trăiesc migranți haitieni, au anunțat că au ordonat vineri evacuarea mai multor școli.

„În Springfield, mănâncă câinii, oamenii care au intrat (în țară), mănâncă pisicile… mănâncă animalele de companie ale oamenilor care locuiesc acolo. Și asta se întâmplă în țara noastră și este păcat”, a declarat fostul președinte în timpul dezbaterii de marți cu contracandidata sa Kamala Harris, actuala vicepreședintă a SUA.

Moderatorul David Muir a reacționat atunci spunând că „ABC News a luat legătura cu managerul orașului de acolo. El ne-a spus că nu au existat rapoarte credibile despre afirmații specifice în legătură cu animale de companie rănite sau abuzate de persoane din comunitatea imigranților”.

Afirmațiile lui Trump au fost dezmințite și de poliția locală și de presă.

Potrivit postului de radio din Dayton, cazul la care s-a referit Trump și o parte din susținătorii săi nu este din Springfield, ci din Canton (Ohio), și acuzata nu este imigrantă, ci americancă ce nu are origini haitiene.

Alexis Ferrell, în vârstă de 27 de ani, din Canton, este acuzată că a ucis și a mâncat o pisică în fața altor persoane. Momentul a fost înregistrat video, iar femeia a ajuns după gratii la închisoarea din Stark County, Ohio.

Foto: Ptofimedia

Urmărește-ne pe Google News