Donald Trump a stârnit controverse după ce a părăsit Casa Albă pentru a merge pe terenul său de golf din Virginia.

Preşedintele Statelor Unite a jucat pentru prima dată golf, de la începutul pandemiei de coronavirus din SUA, notează presa americană.

Donald Trump jucând golf pe 23 mai. Foto: EPA

Agenții Serviciului Secret (Secret Service) care îl însoțeau pe președinte au fost fotografiați de presă purtând măști. În schimb, Donald Trump nu a purtat mască, a scris şi The Guardian.

1.595.885 de cazuri

de infecţie cu coronavirus şi 96.002 morţi sunt cifrele oficiale comunicate, până la acest moment, de autorităţile din Statele Unite ale Americii

Deborah Birx, membru al grupului de lucru anticoronavirus din SUA, a declarat că, deși există un “virus important” care circulă în Washington DC, Maryland și Virginia, activitățile precum golful sunt încurajate.

“Cerem în mod continuu ca toți să ieşiţi afară, să vă bucurați de weekendul Memorial Day, să jucați golf, să faceți drumeție, așa cum a spus doctorul Anthony Fauci, să jucați tenis și să fiți cu familiile”, a explicat Birx.

Donald Trump îl critica pe Barack Obama în 2014

Când Barack Obama a fost președintele SUA, Donald Trump l-a criticat tocmai pentru că juca golf, dar la acea vreme ţara se confrunta cu numai al doilea caz confirmat de Ebola.

Barack Obama jucând golf în 2014. Foto: Hepta

În octombrie 2014, Donald Trump scria pe Twitter: “Președintele Obama are o întâlnire importantă pe tema focarului Ebola din New York, dar a decis să joace golf!”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Urmărește-ne pe Google News