Trump a vorbit despre atitudinea „brutală” a Partidului Democrat, din rândurile căruia s-au aliniat împotriva lui Biden fostul preşedinte Barack Obama şi fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Presa americană comentează pe larg de câteva zile rolul jucat în culise de cei doi foşti demnitari.

„Mă uitam la ei la televizor, erau aşa de drăguţi. «A, da, îl iubim pe Joe, îl iubim pe Joe». Dar în culise, ştiu perfect că erau brutali cu el”, a spus Trump.

„Au încercat o lovitură de stat”, a apreciat Trump.

Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, și-a anunțat pe 21 iulie retragerea de la alegerile prezidențiale. El a avut prestaţie slabă în dezbaterea cu Trump televizată în direct, pe 27 iunie, şi se confrunta de câteva săptămâni cu apeluri – atât publice, cât şi private – din partea democraţilor să renunţe la competiţia electorală, deoarece se temeau că nu e capabil să îl învingă pe Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Trump o va avea ca adversară din partea democraţilor pe vicepreşedinta Kamala Harris, despre care a susţinut că este „mai rea” decât Biden.

Miercuri seară, Biden s-a adresat națiunii pentru a explica cu gravitate că a luat decizia de a-şi retrage candidatura pentru a „salva democraţia” şi a face loc unor „voci mai tinere”.

La câteva minute după încheierea discursului prezidenţial al lui Joe Biden, Donald Trump a reacţionat, pe reţeaua sa Truth Social.

„Discursul sucitului Joe Biden din Biroul Oval a fost abia inteligibil şi atât de prost”, a scris Trump.

Urmărește-ne pe Google News