UPDATE 10.43: Cazul care a adus prima punere sub acuzare a unui fost președinte american are în spate o poveste lungă, care implică o presupusă relație a lui Trump cu actrița Stormy Daniels și o mărturisire-cheie a fostului său avocat Michael Cohen, care a intermediat plata făcută cu scopul de a cumpăra tăcerea lui Daniels, scrie Washington Post.

Presa americană a scris că Trump se confruntă cu peste 30 de capete de acuzare, dar experții juridici au avertizat anterior că cel puțin o parte dintre aceste acuzații ar putea fi greu de dovedit.

Citeşte întreaga ştire: Președintele, banii și actrița de filme pentru adulți. Intriga cazului neobișnuit care a adus punerea sub acuzare a lui Donald Trump

UPDATE 9.12: Donald Trump urmează să fie arestat după punerea sub acuzare penală, în dosarul din New York în care e învinuit că a cumpărat tăcerea unei actriţe de filme pentru adulți.

Acuzațiile exacte nu au fost încă formulate de autorități, însă, indiferent cum vor fi, Trump va fi tratat de poliția americană la fel ca oricare alt inculpat, odată ce se va preda.

Citește și: Ce urmează pentru Donald Trump după punerea sub acuzare: cătușe, amprente și celebrele poze „mugshot”

***

Acuzațiile exacte cu care se confruntă Trump nu sunt încă cunoscute, la fel nici data audierii, însă CNN relatează că Trump se confruntă cu peste 30 de capete de acuzare.

Joi seară, după ce ce au apărut informațiile despre punerea sa sub acuzare, procurorii din Manhattan au confirmat că l-au contactat pe un avocat al lui Donald Trump pentru a organiza prezenţa sa în faţa instanţei din New York.

„În această seară (joi seară) l-am contactat pe avocatul domnului Trump pentru predarea acestuia la Procuratura din Manhattan”, a precizat , într-o declarație oficială, un reprezentant al procurorului general din Manhattan, Alvin Bragg, citat de The Guardian.

Fostul preşedinte a reacționat și el la anunț, spunând că este „complet nevinovat” și că nu renunța la cursa prezidențială din 2024.

„Aceasta este persecuție politică și un amestesc într-o alegere electorală la cel mai înalt nivel din istorie”, a spus Trump, într-un comunicat.

Au făcut ce era de neconceput, au acuzat o persoană complet nevinovată, într-un act flagrant de ingerinţă electorală.

Donald Trump:

De câțiva ani, justiţia din New York a încercat stabilească dacă Trump s-a făcut vinovat de declaraţii false, o infracţiune minoră, sau de încălcarea legilor privind finanţarea campaniei, o infracţiune penală, pentru că a plătit-o pe Stormy Daniels chiar înaintea victoriei sale la scrutinul prezidenţial din noiembrie 2016, cu scopul de a nu dezvălui o aventură extraconjugală pe care a avut-o cu Trump în 2006.

Daniels, o actriță și regizoare de filme pentru adulți, a susținut că a întreținut raporturi sexuale cu Trump în Nevada, în 2006, când acesta deja căsătorit cu Melania Trump.

Trump a negat acuzațiile, dar în 2016, prin intermediul lui Michael Cohen, fostul său avocat, a făcut o plată de 130.000 de dolari către Daniels.

Într-o audiere publică în fața Comisiei de supraveghere a Camerei, în 2019, Michael Cohen a descris un plan prin care Trump era de acord să o plătească pe actriță, pentru se asigura că aceasta nu va face dezvăluiri incomode înainte de alegerile prezidențiale.

Ulterior, Cohen a pledat vinovat pentru încălcări ale finanțării campaniei federale legale și a primit un an de închisoare și a stat apoi suplimentar în arest la domiciliu.

Urmărește-ne pe Google News