Trump a povestit joi că era să moară într-un elicopter în care zbura împreună cu Willie Brown, care în anii 90 ar fi fost iubitul candidatei democrate la preşedinţie, Kamala Harris.

„M-am prăbuşit cu un elicopter împreună cu el”, a spus Trump în conferinţa de presă haotică de joi.

„Ne-am gândit că poate acesta este sfârşitul. Eram într-un elicopter cu care mergeam împreună către o anumită locaţie şi a avut loc o aterizare de urgenţă. Nu a fost o aterizare plăcută, iar Willie a fost, a fost un pic speriat”, a povestit Trump.

El a mai susținut că Willie Brown i-a spus nişte „lucruri teribile” despre Kamala Harris.

Vineri, Trump a insistat în postări pe platforma sa Truth Social că deplasarea sa cu elicopterul a fost cu Willie Brown, dar a spus că a avut loc în New Jersey, nu în California.

„Au existat jurnale, înregistrări de întreţinere şi martori. A existat, de asemenea, o poveste despre Willie şi cu mine”, a insistat Trump. El nu a furnizat niciuna dintre dovezile la care a făcut referire în postare.

De cealaltă parte, fostul primar din San Francisco, care are acum 90 de ani, a declarat că nu a fost niciodată într-un elicopter cu Trump.

„Dacă aş fi fost într-un elicopter cu Trump, aţi fi ştiut despre asta”, a reacționat Willie Brown, pentru cotidianul San Francisco Chronicle, precizând că nu ar fi vrut să fie într-un aparat de zbor cu fostul preşedinte.

De asemenea, el a negat că i-ar fi spus vreodată lui Trump ceva denigrator despre Harris.

În schimb, un alt fost politician din California, Nate Holden, a declarat pentru Politico, vineri seara, că într-adevăr a fost într-o călătorie turbulentă cu elicopterul alături de Trump, în New Jersey, probabil în 1990.

Acuzat că a confundat persoana

Unii au luat în derâdere relatarea lui Trump și au spus l-ar fi confundat cu fostul guvernator al Californiei Jerry Brown, cu care a mers cu elicopterul în 2018 în oraşul Paradise, devastat de incendii.

„Willie este negrul scund care locuieşte în San Francisco. Eu sunt un negru înalt care locuieşte în Los Angeles. Cred că toţi arătăm la fel”, a declarat Holden, un fost consilier municipal şi senator de stat din Los Angeles, pentru Politico.

El a adăugat că subiectul Harris nu a fost adus în discuţie în timpul călătoriei sale cu elicopterul alături de Trump. „Ori a amestecat totul, ori a inventat”, a conchis Holden.

În calitate de preşedinte, în 2018, Trump a vizitat zone din California devastate de incendii, cu elicopterul, împreună cu guvernatorul de atunci al Californiei, Jerry Brown, a relatat NBC News.

Un reprezentant al fostului guvernator Brown, care este alb, a declarat pentru New York Times că nu a existat nicio aterizare de urgenţă şi că nu s-a discutat despre Harris în timpul acelui zbor.

Urmărește-ne pe Google News