Întrebat de CNN despre lecțiile care ar trebui învățate din Signal-gate, Donald Trump a ridicat din umeri, la fel ca Mike Waltz, consilierul pentru securitate națională.
În schimb, Trump a întors tot acest scandal într-un sens pozitiv, susținând că echipa sa de securitate națională este „uimitoare” și „mai puternică decât oricând”.
Atacurile lansate împotriva rebelilor houthi din Yemen au fost „foarte, foarte reușite”, a adăugat președintele american, îndemnându-l apoi pe Waltz să spună și el câteva cuvinte.
Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă a declarat la rândul lui că nu-l cunoaște pe redactorul-șef al revistei The Atlantic, Jeffrey Goldberg, care a fost inclus din greșeală pe grupul de Signal creat pentru discutarea atacurilor din Yemen.
„Nu m-am întâlnit” și „nu am comunicat niciodată” cu Goldberg, a spus Waltz, acuzându-l pe jurnalist că vrea ca lumea să vorbească mai mult despre „farse” decât despre „libertate” sau „teroriștii eliminați”.
Și Donald Trump l-a luat în colimator pe Jeffrey Goldberg, numindu-l un om „foarte rău” pentru Statele Unite.
Președintele american a dat asigurări că va examina cum de s-a întâmplat breșa de securitate de pe Signal și și-a exprimat dorința ca discuțiile de securitate națională să fie purtate într-o cameră securizată cu tot personalul implicat la un loc.
Întrebat dacă oficialii din administrația sa vor continua să folosească Signal pentru a comunica între ei chestiuni de serviciu, Trump a răspuns că nu știe nimic despre aplicație. Totuși, el a adăugat că s-ar putea să fie folosită inclusiv de armată. „Vom analiza dacă va mai fi folosită”, a continuat președintele american.
Un incident precum Signal-gate „este unul dintre prețurile pe care le plătești atunci când nu stai într-o cameră securizată cu telefoanele oprite”, a subliniat liderul republican de la Casa Albă.
„Dacă ar depinde de mine, toată lumea ar sta împreună într-o cameră cu pereți solizi de plumb, tavan de plumb și podea de plumb. Dar viața nu îți permite mereu să faci asta”, a insistat el.
În cele din urmă, întrebat dacă Mike Waltz ar trebui să-și prezinte scuze pentru breșa de securitate, Donald Trump a susținut că acesta „face tot ce-i stă în putință” cu „echipamentele și tehnologia care nu sunt perfecte”.
Într-un interviu acordat marți pentru NBC News, Donald Trump a apreciat că Mike Waltz „a învățat o lecție” și „este un om bun”.