Iniţial, Trump a fost obligat să plătească întreaga sumă de 464 de milioane de dolari, dar o curte de apel a declarat că poate plăti o sumă mai mică în termen de 10 zile. În februarie, s-a constatat că a umflat în mod fraudulos valorile proprietăţilor.
Republicanul neagă orice abatere şi spune că acest caz este o vânătoare de vrăjitoare politică a procurorului democrat. Luna trecută, pe lângă faptul că i-a ordonat lui Trump să plătească o sancţiune financiară semnificativă, judecătorul Arthur Engoron i-a interzis să conducă o afacere în New York timp de trei ani.
De asemenea, i s-a interzis să obţină împrumuturi de la instituţii financiare din New York timp de trei ani. Revista Forbes estimează în prezent că valoarea sa netă se ridică la 6,4 miliarde de dolari – aceasta s-a mai mult decât dublat, după ce compania mamă a platformei sale de socializare Truth Social a devenit publică săptămâna trecută.
Cam în aceeaşi perioadă în care un judecător l-a găsit responsabil de fraudă, Trump a trebuit să asigure o cauţiune de 91 de milioane de dolari, după ce a pierdut un proces de defăimare fără legătură cu acesta, intentat de scriitoarea E. Jean Carroll. Pentru a întârzia aplicarea sancţiunii în timp ce a făcut apel în cazul civil de fraudă, Trump a cerut iniţial o cauţiune de la 30 de companii, dar nu a reuşit să obţină una, au scris avocaţii săi în documentele depuse în instanţă.
Trump a fost găsit responsabil pentru că și-a supraevaluat averea netă cu miliarde de dolari pentru a obține condiții mai bune de împrumut și de asigurare. Judecătorul în cazul din New York a constatat că Trump s-a angajat în fraudă prin supraevaluarea frauduloasă a proprietăților, inclusiv a proprietății sale Mar-a-Lago din Florida, a apartamentului său din Trump Tower din Manhattan, precum și a diferitelor clădiri de birouri și terenuri de golf.
MistyDo49 • 02.04.2024, 08:45
Un candidat plin de BUBE infracționale. Ce fel de partid mai este cel ce susține fără rușine un infractor?