Mitingul din Grand Rapids va avea loc într-o arenă interioară, spre deosebire de evenimentul din Butler, Pennsylvania, se săptămâna trecută, care a fost organizat în aer liber.

Atacatorul Thomas Matthew Crooks a reușit atunci să se urce pe acoperișul unei clădiri din afara perimetrului Serviciului Secret, de unde a deschis focul asupra lui Trump, rănindu-l la ureche, ucigând un participant la miting și rănind alte persoane.

În ceea ce privește mitingul de astăzi, 20 iulie, reprezentanții Secret Service, care asigură protecția lui Trump, au refuzat să vorbească despre măsurile de securitate din Grand Rapids, precizează Reuters.

„Secret Service nu discută mijloacele și metodele utilizate pentru operațiunile noastre de protecție”, se precizează într-o declarație a agenției.

Donald Trump va urca pe scena din Grand Rapids alături de JD Vance, pe care l-a ales să-i fie vicepreședinte în cazul în care câștigă un nou mandat la Casa Albă.

Nu este clar ce tip de discurs va ține Trump sâmbătă, mai notează Reuters, adăugând că oficiali ai Partidului Republican au declarat în timpul convenției de nominalizare a lui Trump din Milwaukee, că faptul că a fost la un pas de moarte l-a schimbat pe fostul președinte.

Trump și-a început discursul prin care a acceptat nominalizarea republicanilor cu un apel la unitate și vindecare națională, însă ulterior, multe din declarațiile sale s-au concentrat pe lista lui de nemulțumiri și pe atacuri la adresa adversarilor.

Între timp, actualul președinte, Joe Biden, se confruntă cu apeluri tot mai numeroase din partea democraților de a se retrage din cursa electorală pentru Casa Albă, după prestația sa slabă la dezbaterea împotriva lui Trump de luna trecută.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News