„Toată lumea ştie că nu aş sprijini o interdicţie federală a avortului, în nicio circumstanţă, şi că, de fapt, i-aş pune veto, deoarece este de datoria statelor să decidă pe baza voinţei alegătorilor lor (voinţa poporului!)”, a postat Donald Trump, cu majuscule, pe platforma sa Truth Social.

Postarea a fost făcută ca reacţie la faptul că avortul a fost discutat la dezbaterea vicepreşedinţilor de la CBS, între senatorul de Ohio J.D. Vance şi guvernatorul de Minnesota Tim Walz.

„La fel ca Ronald Reagan înaintea mea, susțin pe deplin cele trei excepții pentru viol, incest și viața mamei”, a continuat Trump.

Trump a declarat în repetate rânduri că nu va semna o interdicţie federală a avortului, dar, în timpul dezbaterii de luna trecută de la ABC News cu vicepreşedintele Kamala Harris, el nu s-a angajat să pună veto unei interdicţii federale a avortului.

Trump a susţinut atunci că „nu ar fi nevoit”.

Când a fost întrebat despre faptul că Vance a spus la NBC că Trump ar bloca prin veto o astfel de legislaţie, fostul președinte a spus că nu a vorbit cu Vance despre acest lucru şi a declarat: „Nu cred că vorbea în numele meu”.

Donald Trump a început recent să se prezinte drept „protector” al femeilor, susținând că femeile americane nu se vor „gândi la avort”, dacă el va fi ales.

Urmărește-ne pe Google News