Donald Trump era în mijlocul discursului său electoral când au răsunat mai multe focuri de armă. Fostul preşedinte american a fost lovit de un glonț în lobul urechii.

Atacatorul a fost identificat de FBI drept Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, care a fost ucis de Secret Service.

O fracțiune de secundă după o împușcătură, Trump este văzut cum duce mâna la ureche, în timp ce agenții Serviciului Secret îl înconjoară.

„Coboară, coboară, coboară”, îi spune unul, în timp ce se aude încă o împușcătură.

După ce au aflat că atacatorul a fost doborât, Trump și agenții se ridică. Iată discuția dintre Trump și agenți, imediat după atac, potrivit CNN:

Trump: „Lăsați-mă să-mi iau pantofii, lăsați-mă să-mi iau pantofii”

Agent: „Vă apăr eu, domnule”

Trump: „Lasă-mă să-mi iau pantofii”

Alt agent: „Așteptați, aveți capul însângerat. Domnule, trebuie să ne mutăm la…”

Trump: „Lăsați-mă să-mi iau pantofii”

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost rănit sâmbătă la ureche, într-o tentativă de asasinare la un miting de campanie din Butler, Pennsylvania.

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind cel care a încercat să-l ucidă pe Trump. Registrele alegătorilor din Pennsylvania arată că Crooks era republican înregistrat. 

Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare făcută chiar în momentul atacului armat, în care se observă cum Trump a întors privirea spre un lunetist Secret Service, cu câteva fracțiuni de secundă înainte ca un glonț să-i lovească vârful urechii.

Urmărește-ne pe Google News