Donald Trump a răspuns invitației Kamalei Harris de a da curs unei noi dezbateri televizate înainte de alegerile prezidențiale din SUA, programate pe 5 noiembrie.

„Este prea târziu (…), votul a început deja”, a declarat Trump în cursul unui miting electoral ținut sâmbătă în orașul-port Wilmington, din statul Carolina de Nord.

Kamala Harris a acceptat invitația din partea CNN de a participa la o dezbatere preconizată pe 23 octombrie și l-a provocat pe Donald Trump să facă același lucru.

„Donald Trump nu ar trebui să aibă nicio problemă în a fi de acord cu această dezbatere. Este acelaşi format şi organizare ca dezbaterea CNN la care a participat şi a spus că a câştigat-o, în iunie, când a lăudat moderatorii, regulile CNN şi ratingurile”, a declarat Jen OMalley Dillon, şefa echipei de campanie a Kamalei Harris.

Totuși, candidatul republican a declinat invitația imediat, în cadrul mitingului de la Wilmington, după ce respinsese încă de acum câteva zile ideea unei dezbateri.

„Nu va exista o a treia dezbatere”, a declarat candidatul republican la mijlocul acestei luni, luând-o în calcul și pe cea pe care a avut-o în iunie cu preşedintele Joe Biden, pe atunci candidat la Casa Albă. Biden s-a retras între timp din cursă în favoarea lui Harris.

Harris și Trump s-au înfruntat într-o dezbatere televizată organizată de ABC News pe 10 septembrie. Sondajele au indicat-o pe Harris câștigătoare, în timp ce Trump a susținut contrariul. Cu toate că și-a arogat „victoria”, Trump i-a atacat pe moderatorii de la ABC News, acuzându-i că au „trucat” dezbaterea în favoarea lui Harris.

De la retragerea lui Joe Biden, rezultatul alegerilor prezidențiale este mai palpitant ca niciodată. Donald Trump și Kamala Harris se află umăr la umăr în câteva dintre cele șapte state-cheie.

Donald Trump, vizat de două presupuse tentative de asasinat, s-a dus sâmbătă într-unul dintre ele: Carolina de Nord. Vorbind în spatele unei bariere antiglonț, candidatul republican și-a prezis „victoria”.

Trump a câștigat în acest stat în duelul avut acum patru ani cu Biden, dar noua lui rivală, Kamala Harris, mizează pe afro-americani și tineri, două electorate motivate din nou de candidatura ei, pentru a câștiga acolo.

Cu toate că alegerile sunt programate pe 5 noiembrie, unele state americane permit deja votul anticipat, prin corespondență sau fizic, cum ar fi Virginia, Minnesota și Dakota de Sud.

Urmărește-ne pe Google News