„Este o zi foarte tristă pentru mine”, a spus Trump, într-o declarație făcută jurnaliștilor la plecarea de la Casa Albă.

Întâmpinat la sosire de guvernatorul statului Nevada Brian Sandoval, de primarul oraşului Las Vegas Carolyn Goodman and de şeful Poliţiei din Las Vegas, Joseph Lombardo, preşedintele SUA s-a întâlnit cu politicieni locali,  cu supravieţuitori şi cu membri ai echipelor de intervenţie care s-au aflat la locul atacului armat soldat cu moartea a 59 de persoane şi cu rănirea a peste 520.

Imediat după sosire, Donald Trump a mers direct la unul dintre spitalele care au îngrijinit persoane rănite în atac. După ce s-a întâlnit cu membri ai echipajelor deurgenţă care au intervenit la locul atacului, Trump a declarat presei că i-a întâlnit pe unii dintre cei mai minunaţi oameni şi că a întâlnit şi pacienţi care au fost grav răniţi.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Cum apar tot mai des întrebări în legătură cu măsuri privind controlul armelor ca urmare a masacrului, preşedintele SUA le-a transmis reporterilor că nu va aborda acest subiect în timpul vizitei în Las Vegas. „Nu vom vorbi astăzi despre asta”, a declarat Trump.

În timpul campaniei electorale din 2016, Trump a primit susținerea National Rifle Association (NRA), cel mai mare grup de lobby care se opune controlului armelor de foc în SUA, militând pentru dreptul de a purta arme, prevăzut de Al Doilea Amendament din Constituție.

Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a deschis focul, duminică seară, de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay asupra unei mulți de aproximativ 22.000 de oameni, care se aflau la un concert de muzică. Motivul pentru care a comis acest masacru este în continuare necunoscut, însă se pare că el și-a planificat totul în detaliu. Anterior, el chiar i-a trimis bani iubitei sale, care a afirmat că acesta era „amabil, atent, liniștit”.


Citește și:

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News