„Publicul trebuie să poată auzi ce spun politicienii, pentru a putea face alegeri în cunoştinţă de cauză. Dar asta nu înseamnă că nu există limite pentru ceea ce oamenii pot spune pe platforma noastră. Când există un risc de vătămare în lumea reală, un risc mare care justifică intervenţia Meta în dezbaterea publică, acţionăm”, a transmis Nick Clegg, responsabil Meta pentru afaceri internaţionale.
Într-o reacție pe rețeaua sa socială, Truth Social, fostul lider de la Casa Albă a precizat că suspendarea conturilor „nu ar trebui să se mai întâmple niciodată unui preşedinte în exerciţiu sau oricui nu merită sancţiuni!”.
Trump, care se pregătește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, a cerut oficial săptămâna trecută să revină pe Facebook. Într-o scrisoare adresată lui Mark Zuckerberg, fondatorul și președintele Meta, avocatul fostului președinte al SUA a cerut ca un candidat la președinție să nu fie redus la tăcere.
Contul de Facebook al lui Donald Trump a fost suspendat pe 7 ianuarie 2021, la o zi după atacul asupra Capitoliului, măsura fiind luată pentru că fostul președinte își încurajase susținătorii în timpul violențelor. Decizii similare au fost luate atunci și de alte rețele sociale. Între timp, lui Trump i s-a permis să revină pe Twitter în noiembrie 2022, la scurt timp după ce a anunțat că vrea să intre din nou în cursa pentru Casa Albă.
Foto: EPA