În imagini, se observă cum agentul Secret Service, instalat pe acoperișul unei clădiri situate la câțiva metri în dreapta tribunei unde se afla Trump, se uită prin luneta armei. La un moment dat, agentul ridică brusc capul, apoi trage.

Reacția lunetistului îl face pe Trump să întoarcă privirea spre el, chiar în momentul când fostul președinte american e lovit la ureche.

„Lunetistul Secret Service pare să urmărească atacatorul de pe acoperiș. Trump își îndreaptă privirea către lunetist (care, în cele din urmă, i-a salvat viața, reducând zona țintă)”, notează Joshua Reid, care a publicat imaginile pe contul său de X. Utilizatorul se descrie ca fiind prezentator la „Daily Dose Podcast” și fondator al „Redpill Project”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind cel care a încercat să-l ucidă pe Trump. Registrele alegătorilor din Pennsylvania arată că Crooks era republican înregistrat. 

Tânărul a fost ucis de Secret Service la câteva secunde după ce a tras focuri de armă spre Trump. De asemenea, un spectator care era la miting a murit şi alţi doi au fost grav răniţi în acest atac armat.

În prima reacție după atac, Trump a declarat, pe Truth Social, că a fost lovit „de un glonţ care mi-a străpuns vârful urechii drepte”.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News