Luni, Donald Trump a vorbit în fața unui magazin de mobilă care a fost devastat de uraganul Helene, în Valdosta, Georgia. A susținut în mod fals faptul că guvernatorul Georgiei nu a reușit să îl contacteze pe Joe Biden, relatează cotidianul britanic The Guardian.

După ce a aterizat în Valdosta, Trump a spus reporterilor că președintele „dormea”, iar Brian Kemp, guvernatorul „îl suna pe președinte și nu a reușit să îl prindă”. Acesta a repetat informația falsă, până când a vorbit în fața magazinului. 

Brian Kemp a respins aceste acuzații. El a spus că a fost într-o ,,conversație telefonică”, alături de vicepreședinta Kamala Harris. A adăugat: „Ieri, președintele m-a sunat după-amiază și mi-a spus doar «Hei, de ce ai nevoie?». El mi-a oferit sprijin și mi-a spus că, dacă mai am nevoie de ceva, să îl sun direct, lucru pentru care îi mulțumesc”.  

Luni, în timpul conferinței de presă de la Casa Albă, consilierul pentru securitate internă, Elizabeth Sherwood-Randall, a declarat că Biden i-a oferit lui Kemp, în ceea ce privește furtuna „tot ce are nevoie Georgia”.  

„Dacă guvernatorul ar vrea să vorbească din nou cu președintele, bineînțeles că președintele îi va răspunde la apel”, a spus Sherwood-Randall. 

Atunci când Biden a fost întrebat de un reporter, luni seara, despre comentariile fostului președinte, Biden a întrerupt furios înainte ca întrebarea să fie terminată. „Minte, și guvernatorul i-a spus că minte. Am vorbit cu guvernatorul, am petrecut timp cu el și i-a spus că minte. Nu știu de ce face asta, pur și simplu nu este adevărat și este iresponsabil”. 

Trump a mers în zonă alături de evanghelistul Franklin Graham, CEO al Asociației Evanghelistice Billy Graham, cu camioane pline cu provizii pentru ajutor. 

„Am adus multe, multe vagoane de resurse”, a spus acesta, fără a explica ce resurse erau acelea. 

„Suntem aici astăzi pentru a ne solidariza complet cu oamenii din Georgia și cu toți care suferă în urma uraganului Helene”, a spus Donald Trump, în fața unui magazin de mobilă și modă. 

Urmărește-ne pe Google News