Senatorul PD Dorel Onaca este un mare specialist al mancarurilor pe baza de peste.

Parlamentarul isi pune aproape zilnic maiestria gastronomica in valoare pentru clientii complexului sau hotelier de la Eforie Sud, Splendid. El le gateste turistilor de la ciorbe pana la delicatese complicate, cum ar fi chiftelute sau peste in ‘camasa de branza. Cu toate ca stie sa prepare si fructe de mare, Onaca prefera felurile mai simple. Iar favoritul senatorului este lufarul la gratar, cu ‘sos Onaca.

Cum se face: se curata pestele si i se taie capul, coada si inotatoarele (care se folosesc pentru obtinerea sosului). Se da cu un praf de sare si se pune pe gratar sau pe plita. Separat se fierb cativa cartofi, putin zarzavat si albitura pentru garnitura, care mai poate contine si boabe de porumb. Se asaza pe farfurie lufarul fript si legumele fierte, ornate cu patrunjel si rosii. Deasupra lor se toarna ‘sosul Onaca, una din inventiile culinare ale senatorului. Acesta se prepara din zeama care a rezultat din fierberea capului, a cozii si a inotatoarelor pestelui, la care se adauga sare, piper si putina boia dulce. ‘Mancarea asta merge cu un pahar de vin alb, ne-a recomandat parlamentarul democrat.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News