Exotica Doria Ivan, fata care prezinta prognoza meteo in Libertatea si la National TV, este de peste sapte ani vegetariana convinsa.
Se hraneste numai cu salate, legume, soia si fructe si foarte rar mananca peste, mai ales atunci cand gateste pentru sotul ei delicatese din somon ori crap. ‘Am renuntat la fainoase si dulciuri, la mancarurile cu multa grasime. In general, mananc salate, fructe, legume fierte. Nici carne nu mai mananc de multi ani, singura exceptie pe care o mai fac din cand in cand este carnea de peste. Pentru iubitul ei, Doria a gatit de curand un drob de peste, reteta pe care ne-a dezvaluit-o si noua. ‘Acesta este un fel de mancare inventat de mine, pentru ca eu nu mananc carne. Este un drob de peste, pe care il prepar in special pentru sotul meu, Laurentiu. Ingredientele de care am nevoie sunt sase oua, doua cepe, doua-trei cani de faina, o legatura de patrunjel, piper, mirodenii pentru peste, piper alb, putina margarina si pasta de peste. Totul se amesteca (se mai pune faina, daca e nevoie, pentru ca pestele se leaga mult mai greu decat drobul de miel), iar compozitia se toarna intr-o tava de cozonac tapetata cu margarina sau unt si se da la cuptor. Se serveste rece, pentru ca daca e cald drobul se taie greu. Cu suc de lamaie e si mai gustos, spune bruneta.