Studiul oamenilor de ştiinţă britanici, efectuat cu participarea a 40 de perechi, arată că 50% din cuplurile care împart acelaşi pat au probleme în relaţie din această cauză şi nici  nu se odihnesc cât ar trebui. Certurile  sunt adesea legate de sforăit, de faptul că una dintre persoane „fură pătura” sau ocupă prea mult loc în pat.

Doctorul Neil Stanley, unul dintre specialiştii care a participat la efectuarea studiului, aduce în discuţie faptul că oamenii nu sunt făcuţi să doarmă în acelaşi pat din punct de vedere istoric. El susţine că abia în tradiţia modernă a apărut ideea de pat conjugal, deoarece, odată cu revoluţia industrială, lumea s-a mutat în oraşe supra-aglomerate, unde spaţiul de trăit a devenit din ce în ce mai mic.

Specialistul dă exemplul Romei Antice: în acea vreme, patul conjugal era desemnat strict relaţiilor sexuale dintre cei doi soţi şi nicidecum odihnei.

„Este vorba de ce te face fericit. Dacă aţi dormit împreună şi nu aveţi nici o problemă, atunci nu schimbaţi acest lucru, dar să nu vă fie frică să schimbaţi anumite chestii. Unii oameni simt că dorm mai bine atunci când împart patul cu altcineva, însă rezultatele studiului arată altceva”, a afirmat doctorul Stanley.

Mai mult, expertul a adăugat că efectele negative ce pot apărea din cauza lipsei de somn sunt nenumărate. Printre acestea se regăsesc depresia, bolile cardiovasculare, atacurile cerebrale, probleme pulmonare sau cauzarea accidentelor în trafic, iar uneori se poate ajunge chiar şi la divorţ.

 
 

Urmărește-ne pe Google News