Compania primarului Robert Negoiță a lăsat doi ani grinzile pentru pasajul suprateran către A2 pe un câmp, până au început să se crape.
E vorba de un proiect prin care Primăria Sector 3 vrea să „elibereze traficul creat la sol la ieșirea din București dinspre sectorul 3”. E construit pe bulevardul Theodor Pallady, între benzile de circulație, și va avea 340 de metri.
Expert: „Exclus ca aceste grinzi să poată fi montate”
La sfârșitul lunii septembrie, compania Algorithm Residential S3, deținută de Consiliul Local Sector 3 și care se ocupă de construcția pasajului suprateran, a început să ridice grinzile de pe câmp. Materialele fuseseră lăsate doi ani direct pe pământ, fără protecție. Acestea au fost cosmetizate, „mortar prin crăpături și rugină scoasă cu peria de sârmă”, după cum au povestit sursele ziarului, și apoi duse să fie montate.
„Exclus ca aceste grinzi să poată fi montate, la cum arată. Nu se pot remedia, nu se pot petici cu mortar”, a atras atenția Monica Duțu, ingineră specialistă în drumuri și poduri, în Libertatea.
Autoritățile au confirmat că au deschis un dosar penal. Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 efectuează cercetări alături de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției aceluiași sector.
Dosarul este încă într-un stadiu incipient. Nu e însă singurul dosar deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 care are legătură cu activitatea firmelor din subordinea Primăriei Sector 3.
Doar în ultimii ani, au fost deschise dosare penale pentru:
- Moartea a doi muncitori pe un șantier neautorizat de lângă Biblioteca Națională, chiar în centrul Capitalei;
- Gunoiul îngropat în stația de sortare de la Cățelu, plângere făcută de Garda de Mediu;
- O construcție ridicată în spatele Halei Laminor unde sunt ascunse tone de gunoaie, așa cum reiese din imagini foto și video publicate de Libertatea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro