Sute de taximetriști au paralizat, luni seara, traficul din centrul Bucureștiului și au protestat mai multe ore în fața sediului Guvernului. Oamenii cer autorităților să ia măsuri împotriva șoferilor care folosesc aplicații de tip car-sharing, precum Uber, pentru a transporta persoane.

Spiritele s-au încins și mai mult, aseară, după ce un asemenea șofer – care folosea o astfel aplicaţie – a ajuns în mijlocul taximetriştilor. Doar intervenţia poliţiştilor l-a scăpat de furia acestora.

După protestul taximetriștilor din București față de Uber, șoferii au promis că se întorc în stradă: „Vom ieşi în fiecare seară, până se va face ceva”.

Doar că, după ce aceștia au blocat – total sau parţial – mai multe artere rutiere, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

Fapta este prevăzută şi pedepsită de art. 339 Cod Penal, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor generatoare, precum şi a participaţiei în acest caz. Cauza se află acum în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului  1.

Ce riscă cei găsiți vinovați, în asemenea situații:

1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.

4) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabilă a drumului public a unui vehicul care transportă produse sau substanţe periculoase se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

FOTO – Vlad Chirea


Citește și… Mama biologică a băiatului adoptat de Viorica Dăncilă: „Vreau doar să-l văd, nu să-mi zică mamă!”

Copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Destinul celor 8 copii din familia Malancu, dintre care cel mic a fost adoptat de prim-ministrul României!


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News