„Polițiștii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public și au demarat verificări  în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situația de fapt, iar în funcție de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, a transmis IPJ Bacău.

OUG 31/2002 se referă la interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Imaginile cu localnicii din Berzunți, județul Bacău, care au desenat simbolul Z pe mașini, au pus rachete de jucărie pe autovehicule și au ținut un plugușor în care personajul Putin îndemna la viol, au fost aspru criticate pe internet.

Autoritățile locale, prin primarul PSD și un consilier local USR, au transmis însă că evenimentul ținut în ajunul Anului Nou este o scenetă tradițională care abordează teme de actualitate.

Urmărește-ne pe Google News