„Există un astfel de dosar la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică”, a declarat procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, conform sursei citate. Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri penale înregistrate „în jurul datei de 26 sau 28 ianuarie”, a adăugat reprezentantul Parchetului General, care nu a precizat care sunt acuzațiile din sesizare.

Săptămâna trecută, procurorul de caz a dispus deja ridicarea tuturor documentelor de la Universitatea Națională de Apărare Carol I (UNAp) care au legătură cu dosarul de doctorat al prim-ministrului Nicolae Ciucă, inclusiv teza de doctorat a acestuia, potrivit unor surse citate de PressOne.

Pe 18 ianuarie, Universitatea Națională de Apărare Carol I anunța că verifică teza de doctorat a premierului Ciucă, iar două zile mai târziu UNAp preciza că se află în „etapa de digitizare a tezelor de doctorat și a surselor bibliografice” pentru a verifica dacă premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, a respectat regulile de etică universitară atunci când și-a redactat lucrarea de doctorat.

Ancheta penală nu va afecta analiza CNATDCU privind plagiatul

Mircea Dumitru, președintele interimar al Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – CNATDCU, a confirmat ridicarea documentelor care vizează dosarul privind teza de doctorat a premierului Ciucă. „În momentul de față, ceea ce știm este că Universitatea Națională de Apărare a predat dosarul acestei teze de doctorat la Parchetul General”, a declarat Mircea Dumitru.

Potrivit PressOne, CNATDCU are înregistrate trei sesizări distincte care vizează teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă: sesizarea nr. 111 din 20 ianuarie 2022, sesizarea nr. 123 din 21 ianuarie 2022 și sesizarea nr. 143 din 25 ianuarie 2022. Mircea Dumitru susține că ancheta Parchetului General nu va împiedica procesul de analiză a sesizărilor de plagiat depuse la CNATDCU.

Articolul integral, pe PressOne.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News