Lucrări fictive decontate rapid

S-a început cu căpuşarea Apa Nova – din documentele DNA reiese că a exista acordul tacit al directorilor francezi ai companiei – iar astfel s-au “sifonat” sume de bani de ordinul zecilor de milioane de euro.
Banii erau direcţionaţi către firmele deţinute de cei trei, care primeau lucări fictive de consultanţă, iar plăţile se făceau rapid. Un alt detaliu observat de procurori: “La fiecare aprobare de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a actelor care stăteau la baza majorărilor de tarif, se efectuau plăţi către societăţi controlate de către Semenescu Ovidiu Traian”, se arată în materialele depuse de DNA la instanţă.
Cei trei au fost reţinuţi joi seară pentru 24 de ore, iar ieri au fost aduşi în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Acesta a dispus continuarea cercetărilor cu cei trei suspecţi sub control judiciar.
Tot ieri, judecătorii au decis să-l ţină în continuare în arest pe Sorin Oprescu, cercetat pentru fapte de corupţie în alt dosar. Surse judiciare spun că acesta ar avea legături cu Dosarul “Apa Nova” şi este o chestiune de timp până va fi şi el pus sub învinuire.

Poziţia oficială a conducerii Apa Nova

Conform reprezentanţilor Apa Nova, actualul tarif acoperă cheltuielile de operare, întreţinere, reabilitare, dezvoltare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, conform cerinţelor Contractului de Concesiune, pe întreaga perioadă a concesiunii (25 de ani).

 
 

Urmărește-ne pe Google News