Eugen Iancu a catalogat acțiunea celor două instituții drept „o golănie, o mârlănie de cea mai joasă speţă”, care nu face decât să amâne plata daunelor.

„ISU şi Primăria Sectorului 4 au de plătit daune morale şi materiale în valoare de 64 de milioane de euro în urma deciziei definitive în procesul Colectiv. Se ştia că se va ajunge aici încă de la finalul procesului pe fond. Deci timp arhisuficient ca și cele două instituţii să pregătească banii pentru a nu continua sfidarea şi umilirea victimelor incendiului. Ce au ales însă cele două instituţii, ISU şi Primăria S4 să facă? O golănie, o mârlănie de cea mai joasă speţă. Au depus contestaţii la solicitările executorilor, cum că ei nu ştiau, nu au primit documente, au fost luaţi nepregătiţi”, a scris preşedintele Asociaţiei Colectiv, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Aceste contestații înseamnă aproximativ 1.600 de noi dosare deschise la Judecătoria S4. Vă daţi seama? 1.600 de noi dosare deschise. Doar motivarea hotărârii din dosarul Colectiv are 1.096 de pagini. Deci un dosar complet are, să zicem, 1.200 de pagini, înmulţit cu 1.600 de dosare, ajungem în jurul a două milioane de coli A4 tipărite, capsate, îndosariate şi prezentate instanţei cu scopul urmărit de a amâna plăţile, pentru că, nu-i aşa, ISU şi Primăria S4 nu ştiau de dosarul Colectiv.

Eugen Iancu:

În opinia președintelui Asociației Colectiv, demersul ISU şi al Primăriei Sectorului 4 nu reprezintă altceva decât blocarea justiţiei, „sub atenta supraveghere” a celor mai importanți demnitari ai statului român.

„Ce fac domnii ăştia de la ISU şi Primăria S4 sub atenta supraveghere a primului ministru Nicolae Ciucă, a preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, a ministrului finanţelor, Adrian Câciu, şi, nu în ultimul rând, a preşedintelui Iohannis? Blochează justiţia cu un număr uriaş de dosare menite să amâne câteva luni o plată obligatorie, hotărâtă de justiţia română. Cheltuie din bani publici sume uriaşe pentru plata avocaţilor, dar şi pentru tot efortul ăsta logistic uriaş de a depune peste 1.600 de dosare ce vor trebui reprezentate”, susține Eugen Iancu.

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat pe 12 mai sentinţa definitivă în dosarul Colectiv. Atunci, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare.

Judecătorii au decis și condamnarea patronilor clubului Colectiv la 6 ani, 8 ani și 11 ani de închisoare cu executare. Alin George Anastasescu, unul dintre ei, a primit cea mai mare pedeapsă din dosar, 11 ani și 8 luni de închisoare.

În urmă cu o lună, Guvernul condus de Nicolae Ciucă anunţa că specialiştii din Ministerul Finanţelor şi cel al Justiţiei urmează să stabilească în cel mai scurt timp mecanismul concret prin care vor fi plătite despăgubirile dispuse prin hotărârea judecătorească.

Potrivit Executivului, Ministerul de Interne a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern care prevedea suplimentarea bugetului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu suma de aproape 300 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru plata despăgubirilor civile cuvenite victimelor incendiului din clubul Colectiv din 30 octombrie 2015 şi familiilor acestora.

 
 

Urmărește-ne pe Google News