Vestea morţii lui Andrei Gheorghe la doar 56 de ani a venit pe 19 martie. În jurul orei 22.30, la Dispeceratul Ilfov s-a primit un apel de la îngrijitorul lui Andrei Gheorghe. Acesta a precizat că l-a găsit pe jurnalist fără suflare, în mansarda vilei sale din Voluntari. La vremea respectivă, anchetatorii spuneau că Andrei Gheorghe era singur în locuință, în momentul în care s-a produs tragedia, ușa locuinței nu fusese forțată şi pe trupul omului de televiziune nu erau semne de violență. Trupul omului de televiziune a fost incinerat la câteva zile de la deces, doar în prezenţa familiei.
Raportul medico-legal nu e gata
La autopsia facută la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, legiştii au stabilit că Andrei Gheorghe ar fi fost răpus de probleme cardiace mai vechi care, în timp, i-ar fi provocat mai multe infarcte. Specialiştii au prelevat mai multe probe biologice care au fost trimise, pentru analiză, în laboratoarele INML „Mina Minovici”. Rezultatele la aceste teste nu au ajuns, încă, la medicii care întocmesc raportul medico-legal în acest caz, astfel că, fără actele de legişti, poliţiştii din Ilfov, care au dosarul morţii lui Andrei Gheorghe, nu pot închide cazul.
Poate să dureze şi luni de zile
„Nu este vina poliţiei, nu au terminat cei de la IML treaba. După ce trec în raportul medico-legal toate datele şi detaliile, atunci fac şi factura pentru tot. Apoi aceasta trebuie achitată. Oricum, poate să fie de durată, de ordinul săptămânilor sau lunilor. După caz. Asta este procedura”, ne-au dezvăluit surse judiciare.
Cine a fost Andrei Gheorghe
Andrei Gheorghe a fost un prezentator și realizator de radio și televiziune din România. El și-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa, unde a rămas până în 1993. A devenit cunoscut la emisiunea de radio 13-13, realizată la Pro FM Bucureşti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat şi emisiunea “Lanţul Slăbiciunilor”.
În 2002 şi 2003, a realizat la Antena 1 emisiunea “Gheorghe” şi a reluat emisiunea “13-14”, mai întâi la Radio 21 şi apoi la Radio Total (2005-2006).
A avut un rol secundar în filmele Amen (2002) al lui Costa Gavras, Tinereţe fără tinereţe (2007) al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu trupa de hip hop Paraziţii pentru albumul ‘Irefutabil. A mai realizat un scurtmetraj în 2008, numit Dubla personalitate.
În 2004 a devenit consilier media şi realizator de emisiuni (‘Politică, frate! şi ‘Am o ştire pentru tine!) la Realitatea TV, post cu care a încheiat colaborarea în mai 2008. A scris la Academia Caţavencu şi în ghidul 24-FUN.
La 16 martie 2009 a revenit în trustul Realitatea-Caţavencu, unde a fost realizatorul emisiunii ‘Cu Gheorghe şi Mihaiu de la Radio Guerilla. Din septembrie 2009, timp de trei luni, a fost moderatorul unui reality show românesc difuzat la postul TV Kanal D, Rătăciţi în Panama.
La 4 ianuarie 2010, Andrei Gheorghe a preluat funcţia de consilier al ministrului finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare. A ocupat acest post până la 26 februarie 2010, când Ministerul Finanţelor a încetat relaţiile contractuale cu acesta.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro