La un an de la condamnarea definitivă a lui Darius Vâlcov, ANAF nu a recuperat niciun leu din prejudiciu. Fiscul susține că este în căutarea unui expert autorizat pentru evaluarea celor 172 de opere de artă confiscate de DNA de la Darius Vâlcov, după ce le-a găsit la percheziții, ascunse pe sub paturi sau chiar și în pereți.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de DNA în mai 2015, pe când ocupa funcția de senator, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani (infracţiune pe care Vâlcov ar fi săvârşit-o în perioada în care era primar în Slatina, iar apoi senator), şi de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcția (infracţiune săvârşită şi în perioada în care acesta deţinea funcţia de ministru).

Potrivit DNA, Vâlcov a primit 20% din valoarea contractelor având ca obiect reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraşele Scorniceşti, Potcoava, Slatina, Drăgăneşti-Olt şi Piatra Olt, încasând astfel peste 1.500.000 de euro, în perioada 2011-2013. 

Printre cele 172 de obiecte de artă confiscate de autorităţi se numără lucrări semnate de Nicolae Grigorescu, Victor Brauner, Horia Bernea, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Iosif Iser, dar și un tablou atribuit lui Renoir şi desene presupus realizate de Andy Warhol, Salvador Dali şi Pablo Picasso.

Potrivit sursei citate, ANAF a recuperat aproape 2 milioane de lei din suma totală de 4,3 milioane de lei dintr-un alt dosar de corupție în care Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 6 luni de detenție pentru corupție, dar în cele din urmă a scăpat prin prescripție ca urmare a deciziilor CCR și ÎCCJ.

 
 

Urmărește-ne pe Google News