Angajatul Spitalului Judeţean s-a folosit de poziţia sa pentru a racola persoane interesate de obţinerea adeverinţelor, sprijinindu-le în acest scop, în scopul obţinerii de venituri inclusiv pentru sine, se arată în motivarea Tribunalului.
„Aşa cum rezultă din declaraţiile suspecţilor audiaţi, XX era cel care însoţea la Centrul de Vaccinare un număr foarte mare de beneficiari, care veneau inclusiv din alte judeţe ale ţării”, precizează sursa citată.
După un timp, au arătat anchetatorii, certificatele false de vaccinare erau eliberate fără ca măcar beneficiarii să se mai prezinte la centru.
„Mai mult, inculpata XX, deşi are calitatea de cadru medical cu atribuţii în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, se foloseşte de această calitate într-un scop vădit contrar atribuţiilor sale. Sugestiv pentru atitudinea inculpatei fata de faptele comise este că iniţial la nivelul Centrului de vaccinare Valea Călugărească solicita prezenţa beneficiarilor la centru, după momentul mutării activităţii la CMI XX, îndrăzneala şi determinarea infracţională a suspectei s-a amplificat, aceasta procedând la înregistrarea în RENV a oricărei persoane interesate de obţinerea adeverinţei de vaccinare, fără ca aceasta să se mai prezinte la cabinetul medical”, arată anchetatorii.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au efectuat, în data de 14 octombrie, 17 percheziţii domiciliare şi la sediile centrului de vaccinare şi ale cabinetelor medicale individuale ale medicilor de familie vizate în cauză, fiind puse în aplicare 35 de mandate de aducere emise pe numele inculpaţilor şi suspecţilor. În urma audierilor, patru persoane au fost reţinute, instanţa dispunând cercetarea sub control judiciar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro